Održavanje obuće za dugovečnost kožnih cipela u 8 koraka

/ / Obuća
Održavanje obuće

Kupili ste kvalitetne kožne cipele i želite da vam što duže traju? Pročitajte male trikove velikih majstora za održavanje obuće i naučite kako da bez imalo muke, uz minimalan utrošak vremena, pravilno čistite i čuvate svoj omiljeni par obuće.

  • Kožnu obuću nemojte potapati u vodu. Umesto toga, najbolje je da prljavštinu sa nje skidate krpom koju ste prethodno umočili u mlaku vodu sa malo deterdženta ili neutralnog sapuna.
  • Koristite preparate namenjene za održavanje obuće od kože (krema, imalin, impregnacioni sprejevi).
  • Pre nego što stavite bilo koji preparat na cipele, uverite se da su potpuno suve.
  • Kožnu obuću nikada nemojte sušiti pomoću veštačkih izvora toplote (radijator, grejalica, fen). Oni mogu deformisati materijal i učiniti da se kožni deo cipele odvaja od đona. Umesto toga, pustite ih da se prirodno osuše. Na taj način, gornji deo obuće diše čime se produžuje njen životni vek.
  • Pre i posle nanošenja preparata za održavanje obuće i negu kožnih cipela, poželjno ju je iščetkati četkom za tu namenu. Pre, kako bi se skinuli ostaci prethodno nanetih preparata, a posle kako bi se otklonio višak novog sloja.
  • Za završni sjaj koristite suvu krpu kojom ćete izglancati površinu kože.
  • Svoju obuću redovno iznosite na svež vazduh i provetravajte. Na taj način ćete izbeći neprijatne i otužne mirise koji umeju da se jave nakon dužeg nošenja.
  • Cipele čuvajte u kutiji u kojoj ste ih kupili kako ne bi došle u dodir sa drugom obućom, preuzele miris ili se isprljale u cipelarniku.

Za odlaganje obuće – mali, ali vredan trik

Nemojte bacati stare čarape. Sada ih možete iskoristiti kao futrolu za cipele. Nakon čišćenja i sređivanja, obuću uvucite u čarape i odložite na sigurno i suvo mesto. Tako ćete je zaštititi od prašine i starenja, te će spremno dočekati sledeću sezonu. Dodatno, cipele pre odlaganja možete napuniti novinama kako bi duže zadržale svoj oblik.

Preporuke i sugestije kada su vam potrebne

Za vas uvek imamo mnoštvo dobrih i praktičnih saveta za održavanje obuće. Posetite nas u našem prodajnom salonu u Yu Biznis centru, Bulevar Mihajla Pupina 10d, lokal broj 68/vp. Naši zaposleni su vam uvek na raspolaganju, da vas posavetuju i pomognu prilikom izbora kvalitetne kožne obuće.

Za sve informacije možete nas pozvati na 011/311-82-17 ili 069/271-22-88 ili nam pisati na mejl office@obucalaforce.rs.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Obavezna polja su označena sa *